21 Mart Tarihinde Üye Toplantımızı Gerçekleştirdik

Uzun bir aradan sonra üyelerimizle tekrar buluştuğumuz, gündemlerimizi değerlendirdiğimiz, misafir konuşmacımız Murat Sağman ile ekonomik beklentilere dair sohbet ettiğimiz çok güzel bir gün geçirdik. Echoccs sponsorluğunda gerçekleşen ve 57 üye kurumdan 140 temsilcimizin davetli olduğu üye toplantımızın ilk bölümünde, aramıza katılan yeni üyelerimiz CarrefourSA ve Collecturk’e “Aramıza hoş geldiniz” dedikten sonra Procom Teknoloji’nin hizmet ve ürünleriyle ilgili kısa bir sunumunu izledik.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından derneğimiz tarafından 10 bin istihdam hedefiyle başlatılan depremzede istihdam seferberliğine ilişkin güncel durumu üyelerimizle paylaştık ve sürecin hem adaylar hem de üyelerimiz için daha kolay yönetilebilmesi için önerilerimizi paylaştık. Konuyla ilgili olarak üyelerimiz arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Koordinatörü Ebru Demir de söz alarak, bölgede iş arayışı olan adayların başvurularını aldıklarını ve istihdam etmek isteyen üyelerin kendileriyle temas kurmaları halinde gerekli yönlendirmeyi yapabileceklerini paylaştı.

Toplantımız devamında, çağrı merkezi ifadesinin bugün geldiğimiz noktada sektörde yapılan işi tanımlamada çok yetersiz kalması ve artık müşteri ile temas edilen her alanın profesyonelce yönetilmesi, sektörün yoğun teknoloji kullanması hatta teknoloji üretir hale gelmesi, faaliyet alanının, iş süreçlerinin ve iş modellerinin dijitalleşme ile birlikte son derece genişlemesi, dönüşmesi sebebiyle Derneğin isminin de bu değişime paralel olarak değişmesi gerektiği konusunda Yönetim Kurulu Üyelerinin karar aldığı bilgisi paylaşıldı.

Yeniden yapılandırılan komitelerin çalışmaları hakkında komite başkanları tarafından bilgilendirmeler yapıldı ve katkı sağlamak isteyen üyelerimizin komitelere dahil olabileceği hatırlatıldı. Türkiye Çağrı Merkezi Pazar Araştırması ve ihtiyaç duyulan tüm raporlar, benchmark çalışmaları, analizler, ve etkinlikler için sürekliliği olan bir iş ortaklığı modeli ile PWC ile anlaşmaya varıldığının bilgisi tüm üyelerimizle paylaşıldı. Yıllık Pazar araştırmasının veri toplama kısmında ise Pragma Danışmanlık ile iş birliğinin devam edeceği belirtildi.

Hizmet İhracatı Genel Müdürlüğü’nün daveti üzerine Dernek olarak 28 Mart tarihinde Ankara’ya gidileceği ve daha önce başlatılan temasların sonuçlanması için görüşmeler yapılacağı belirtildi. Derneğimizin güncellenen yıllık etkinlik takvimi paylaşıldı ve misafir konuşmacımız Ekonomist, Akademisyen ve Danışman Murat Sağman’ın Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Beklentilere ilişkin çok faydalı ve keyifli bir sunumu oldu. Sohbet havasında gerçekleşen bu sunum sonrasında ise tüm üyelerimizle birlikte keyifli sohbetler gerçekleştirdiğimiz networking zamanının ardından toplantımız sona erdi.