T.C. Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Ziyaretimiz

Uluslararası ticarete konu hizmet sektörlerinin ülke yararına geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanda oluşturulan politikaların ilgili tüm kurum ve kuruluşları koordine ederek uygulanması amacıyla 2021 yılında Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Yönetim Kurulu Başkanımız Banu Hızlı, Başkan Yardımcılarımız Çağatay Aynur, Haktan Saran ve Genel Sekreterimiz Demet Koçkal’dan oluşan temsil heyetimiz, Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç ve Daire Başkanı Gülşah Koçak ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’deki çağrı merkezi hizmet ihracatı faaliyetleri hakkında yetkililere güncel bilgileri aktardık ve mevcut potansiyelin değerlendirilebilmesi için ihtiyaçlarımızı ve önerilerimizi de paylaştık. Dernek olarak de ihtiyaç duyulan konularda iş birliği için her zaman hazır olduğumuzu ilettiğimiz görüşmemiz oldukça olumlu geçti.