Derneğimizin Yeni Üyesi Aras Kargo Oldu

Ülkemizin köklü kargo şirketleri arasında yer alan Aras Kargo, Derneğimizin yeni üyesi oldu. Böylelikle Derneğimizin üye sayısı 53'e yükseldi.

Aras Kargo Hakkında

1979 yılında Celal Aras tarafından kurulan Aras Dağıtım ve Pazarlama, eriştiği dağıtım ağı gücünün taşımacılıkta da kullanılması vizyonuyla 1989 yılında Aras Kargo'nun da temellerini oluşturmuştur. Kuruluşundan itibaren sektöre getirdiği yeniliklerle hizmet kalitesini geliştiren Aras Kargo, bugün; 14 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 1000'e yakın şube, 5000'in üzerinde araç filosu ve 16 bin kişiye yakın uzman kadrosuyla, her gün ortalama 1 milyonun üzerinde kapı çalan, Türkiye'nin en geniş erişim ağına sahip, öncü taşımacılık kuruluşudur.

Aras Kargo, sektörün öncüsü olma sorumluluğunun bilinci ile “kalite yönetim sistemleri” kavramını daima odağında tutarak, tüm iş süreçlerini bu sorumluluklar dahilinde yerine getirmeyi taahhüt etmektedir. Türkiye'nin marka patentine sahip, TSE belgeli ilk kargo kuruluşu olan Aras Kargo, ISO 9001:2000 belgesi almaya hak kazanmıştır. Şirket, 2007 yılında tüm paydaş ilişkilerinde kaliteyi yükseltmek, verimliliği arttırmak, rekabet gücünü korumak ve toplam kalite felsefesini bir kurum kültürü haline dönüştürmek amacıyla “EFQM (EUROPEAN FOUNDATION FOR QUALITY MANAGEMENT) Mükemmellik Modeli’ni kurumsal iş yapma biçimi olarak benimsemiştir. Verimlilik odağında benimsediği çevreci ve sürdürülebilir politikalarıyla Türk Standartları Enstitüsü’nün  Çevre Yönetim Sistemi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanan ilk Türk kargo şirketi olan Aras Kargo, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesini de almıştır.

Aras Kargo almış olduğu ödüller ile başarısını taçlandırmaya devam etmektedir. Dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden Frost & Sullivan’ın  dünyada kargo sektöründe “Büyümede Mükemmellik Liderliği” (Growth Excellence Leadership Award) ödülüne, doğa dostu vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin kıyılarını temizleyen Aras Kargo, bu çalışmasıyla The International CSR Excellence Awards’ta “Kurumsal Vatandaşlık” kategorisi,  “Çevre Kirliliğini Önleme” dalında ve Stevie Awards'ta Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında ödüle layık görülmüştür.

Kurulduğu günden bu yana başarılı bir marka öyküsü, hizmet kalitesi ve sektör ortalamasının üstünde büyümesi sayesinde Aras Kargo, yatırımcıların ilgisini çekmiştir. Aras Kargo, 2013 yılından beri %25 hissesine sahip olan Austrian Post ile 2020 yılında hisse payının %80’e artırılması yönünde mutabakata vararak emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

2021 Ekim ayında ise, başarılarına yeni bir başarı daha ekleyerek, Aras Kargo, müşteri deneyimini en iyi yöneten markaların yarıştığı A.L.F.A Awards’ta ‘Kargo’ ve ‘Şikayet Yönetimi Deneyimi’ kategorilerinde birinci oldu. Müşteri deneyiminde uçtan uca memnuniyete odaklanan Aras Kargo, uğradığı adres sayısında rekor seviyede artışa rağmen hizmet kalitesini artırmayı, gelen çağrı ve şikâyet sayısını ise azaltmayı başardı.  Bu performansı ile Alfa Awards’ta iki ödül kazandı. 80'e yakın kişiden oluşan iletişim merkezi kadrosuyla hizmetlerini sürdüren köklü şirket, Microsoft Dynamics Bulut Santral altyapısını kullanıyor.