Doğtaş Kelebek Mobilya Derneğimizin Yeni Üyesi Oldu!

Ülkemizin önde gelen mobilya üreticileri arasında yer alan Doğtaş Kelebek Mobilya, derneğimizin yeni üyesi oldu. Böylelikle derneğimizin üye sayısı 52'ye yükselmiş oldu.

Doğtaş Kelebek Mobilya Hakkında

Grup olarak, kurulduğu günden bugüne, mobilya sektöründe dünyada önemli markalar arasında yer almayı hedefleyen Doğtaş Kelebek AŞ, bu yolda çalışmalarını ve yatırımlarını devam ettiriyor. 2020 yılında Doğtaş ve Kelebek markaları için yayına alınan e-ticaret siteleriyle hızlı bir ilgi ve büyüme yakalayan grup, aynı zamanda geçtiğimiz yıl hayata geçirilen uygulamalarını web sitesine taşıyarak, marka internet siteleri veya direkt Whatsapp üzerinden de online satış hizmeti veriyor.

2021 yılı hedef mağaza sayıları ise marka bazında; Doğtaş yurt içi 202, yurt dışı 64, Kelebek yurt içi 172, yurt dışı 35, Lova Yatak yurt içi 121 ve Kelebek Mutfak yurt içi 31 olmak üzere toplamda 625 adet olarak belirlendi. Doğtaş ve Kelebek markalarında hibrit teknoloji kullanılmaya başlandı. Doğtaş’ın 2024 yılına kadar portföyünün %40’ını, %100 geri dönüşümlü kumaş kullanımıyla hayata geçirmesi hedefleniyor. Bu yaklaşımı üretim süreçlerinin yanı sıra hammadde seçiminde de uygulayan marka, bu doğrultudaki ilk girişimini 2021 yaz aylarında mağazalarda satışa çıkacak olan koltuk tasarımıyla gerçekleştiriyor. Bu köşe takımının döşemeleri %100 PET şişelerin geri dönüşümünden elde edilen kumaş kullanımıyla üretildi.

2021 Mayıs ayında lanse edilen Lova Yatak ile 48 saatte mağaza siparişleri teslim edilirken, tüketici memnun kalmadığı taktirde 120 gün içinde değişim imkanı sunuluyor. Grubun e ticaret markası Ruum Store için de yatırımlar devam ederken, geçtiğimiz aylarda Çanakkale Tropyark AVM’de açılan Türkiye’nin ilk “dijital mağazası” ile yine mobilya alışverişini farklı ve pratik bir boyuta taşındı.

Doğtaş Kelebek Mobilya’nın Çanakkale ve Düzce fabrikalarında toplam 40 kişilik İletişim merkezi kadrosu yer alıyor. Inbound, Outbound, Şikayet yönetimi, sosyal medya ve chat iletişimleri yapılıyor. Alotech bulut santral kullanılıyor.