Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Derneğimizin Yeni Üyesi Oldu!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, 2013 yılında gerçekleşen özelleştirme ile Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki elektrik dağıtım hizmetini üstlenmiştir. Bölgesinde 6 binden fazla çalışanıyla 2 milyon aboneye ve 6 milyonu aşan bir nüfusa elektrik dağıtım hizmeti sağlamaktadır. Yıllık ortalama 23 milyar kilovatsaat elektrik dağıtımı yapan Dicle Elektrik, sektöründe ilk Ar-Ge merkezi açma iznini alan şirket olarak teknoloji ve inovasyon ağırlıklı yatırımlarını sürdürmektedir.

Eğitimden sağlığa, altyapıdan kültürel mirasın korunmasına pek çok farklı alanda faaliyete geçirdiği projeleri ile bölge için sosyal sorumluluğunu yerine getirmek için çalışan Dicle Elektrik, verdiği hizmetlerin abonelere ulaşmasından tüketimde yaşanabilecek arızaların çözümüne kadar pek çok faaliyet alanında da tüketicisine karşı sorumlu ve duyarlı çalışmayı prensip edinmiştir.

Bu sorumluluk ve duyarlılık ile 2014 yılı başında kurulan Dicle Elektrik Çağrı Merkezi, tüketicileri daha iyi anlayabilmek için Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere 4 dilde hizmet vererek sektöründe bir ilki gerçekleştirmektedir.

Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde bulunan çağrı merkezi ofislerimiz 700m2 kapalı alanda 110 seat kapasitesi ve 172 müşteri temsilcisi ile Dicle Elektrik tüketicilerine 7/24 kesintisiz hizmet sağlamaktadır.

AloTech Bulut Santral Sistemi’nin kullanıldığı çağrı merkezimizde son teknoloji donanım ürünleri kullanılırken, güçlü teknik altyapısı ile hizmet sürdürülebilirliği güvence altına alınmıştır.

Kalite, Müşteri Memnuniyeti ve Bilgi Güvenliği konularına özel bir önem veren Dicle Elektrik Çağrı Merkezi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ile ISO18295-1 kalite belgelerine sahiptir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen usul ve esaslara tam uyumlu faaliyet gösteren Dicle Elektrik Çağrı Merkezi, sektörel iş birliğini güçlendirmek ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla Kasım 2020’de Çağrı Merkezleri Derneğine üye olarak sektöründe bir başka ilki daha gerçekleştirmiştir.