Yönetim Kurulu Toplantımızı 8 Temmuz Tarihinde Gerçekleştirdik

İçerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını süresince online platformlar aracılığıyla bir araya gelen yönetim kurulu üyelerimiz, 8 Temmuz tarihli yönetim kurulu toplantısını da yine aynı şekilde gerçekleştirdiler. Toplantımızın ilk bölümünde yönetim kurulu üyelerimiz evden çalışma süreci içerisindeki güncel konuları ve tecrübelerini paylaşarak görüş alışverişinde bulundular. Toplantımızın devamında ise kısa çalışma ödeneğinin sektörümüz açısından değerlendirmesi yapıldı. Tüm sektörler için zorlu geçen salgın sürecinde sağlanan bu desteğin iyi bir çözüm olduğu ancak bizim sektörümüzün tamamına yakını evden çalışmaya başladığı için ve küçülen projelerden çağrı yoğunluğu artan projelere kaydırma yaparak çalışanları koruyabildiğimizden az sayıda da olsa başvuru yapıldığı belirtildi. Teknik ve fiziksel olarak bu süreçte evden çalışma imkanı olmayan veya başka projelere kaydırılamayan çalışanlar için ihtiyaç duyulan destekten Derneğimiz üyesi 7 firma, toplamda 500 kişiye yakın çalışan için bu destekten faydalanmaya devam ettiği paylaşıldı.

Derneğimizin 2019-2022 stratejileri kapsamında belirlenen çalışma gruplarına ilişkin faaliyetleriyle ilgili odaklanılacak konu başlıklarından uzaktan da olsa aksiyon alınabilecek konuların görüşülmesi ve 2020 Türkiye Çağrı Merkezi Pazarı Araştırmamızın hazırlık süreciyle ilgili güncel bilgilendirmenin ardından sona erdi.