Birlikte Başaracağız

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız bu zorlu süreçte, Çağrı Merkezleri Derneği olarak biz de tüm üyelerimizle birlikte, gerekli tedbirleri alarak görevi başında olan iş alanlarından biriyiz. Çağrı merkezi sektörü olarak bu dönemde evden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çok önemli bir yere sahip olduğumuzun bilincinde olarak hizmetlerimizin aksamadan yürütülmesi açısından özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İçinden geçtiğimiz bu süreci, her birimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmamızı ön planda tutarak en az zararla atlatacağımıza inanıyoruz. Üyelerimizce, vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmaya devam etmek üzere; Sağlık Bakanlığımızın uyarıları başta olmak üzere birçok tedbir, üst seviyede dikkate alınıyor. Bu doğrultuda; öncelikle kronik hastalığı olanların, hamilelerin, süt izni olanların ve engellilerin, ikinci aşamada ise müşteri temsilcilerinin mümkün olduğunca evden çalıştırılması uygulamasına geçilmeye başlandı

Hijyen ve dezenfeksiyonla ilgili tüm çalışma alanlarının ve servis araçlarının dezenfeksiyonu, tek kullanımlık ürün ve malzemelere geçilmesi, özel eğitim ve bilgilendirmeler,  sağlıkçı istihdamı gibi tedbirler alınırken sosyal mesafelerin artırılabilmesi için de oturma düzenlerinin değiştirilmesi, ilave hizmet alanlarının devreye alınması, vardiya ve mola düzenlerinde değişiklik yapılması, işlemlerin dijital kanallara kaydırılması şeklinde bir dizi operasyonel önlem hayata geçirilmekte ve çalışanlarımız düzenli olarak bilgilendirilmektedir.

Pek çok üyemiz, hizmet noktalarındaki Müşteri Temsilcisi yoğunluklarının azaltılması ve hizmet sürekliliği için evden çalışma modeline ilişkin altyapı çalışmalarını hızlıca tamamladı ve sadece birkaç hafta önce evden çalışan müşteri temsilci sayısı 900 kişi civarında iken, bugün bu rakam 10.000’lere yaklaştı. Bu yöndeki çalışmaların devam ettiren üyelerimizin de altyapı hazırlıklarını tamamlanmasını takiben evden çalışmaya geçen Müşteri Temsilcisi sayısının hızla artacağını öngörüyoruz.

Salgın;  sosyal, ekonomik ve teknik olarak tüm sektörlerde olduğu gibi bizim süreçlerimizi de etkiliyor. İçinde bulunduğumuz sosyal izolasyon döneminde, çağrı yoğunluğumuz hizmet verilen sektörlere göre farklılık gösterebiliyor. Bu noktada vatandaşlarımızın karşılaşabilecekleri olası yoğunluk durumları nedeniyle hoşgörülü ve anlayışlı olmaları, görevini özveri ile yapan çalışma arkadaşlarımız için çok anlamlı olacaktır.

Çağrı Merkezleri Derneği olarak, tüm insanlığı tehdit eden Koronavirüs salgınının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak kadar, ekonomik ve sosyal fayda üretmeyi sürdürmek için mevcut döngünün korunmasını da önemsiyoruz. Bu zor günleri hep birlikte, dayanışma ve anlayış içerisinde atlatacağımıza inanıyoruz.