Başkandan Mesaj!

Merhaba,

Yılın bu son sayısında sizlere, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz 2018 Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvemizden  ve derneğimizin 10. kuruluş  yıldönümünden bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi her yıl düzenlediğimiz geleneksel çağrı merkezi zirvemizde, özenle seçtiğimiz konuşmacılarımızın sunumlarından oluşan yarım günlük bir konferans programı düzenliyoruz, tüm sektörü bu prestijli organizasyonda bir araya getiriyoruz. Bu sene bizim için ayrıca çok heyecanlı ve özeldi, çünkü aynı zamanda derneğimizin de 10.yaşını kutladık.

10. kuruluş yılımızda gerçekleştirdiğimiz 2018 ÇMD Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvemizde bu sene de iç kaynak-dış kaynak çağrı merkezleri ve sektöre hizmet veren tedarikçilerimizin üst düzey yöneticilerinden oluşan 400’e yakın profesyonel ile buluştuk. Belirlediğimiz “10’un İçin” temasıyla, derneğimizin hem 10.yaşına hem de insan faktörüne vurgu yapmak istedik.

Konferans programımızın açılışını Kişisel Verileri Koruma Kurumu 2. Başkanı Sn. Cabir Bilirgen yaptı ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin kritik gördüğü konularda katılımcılarımızı bilgilendirdi. Sonrasında birbirinden değerli ve farklı uzmanlık alanı olan konuşmacılarımız kendi bakış açıları ile insanın önemine ve ihtiyaçlarına dair renkli sunumlar gerçekleştirdiler. Konferans programı boyunca hepimizin vermek istediği ortak mesaj şu oldu; “Teknoloji hızla gelişip hayatımızı değişirken, iletişimin önemi ve insanların bilgi alma ihtiyaçları değişmiyor”. Günümüz koşullarında dijitalleşme ile birlikte markalar için müşteri memnuniyetinin önemi daha da arttı. Sosyal medya gibi yeni pek çok kanaldan müşteri hizmetleri sunabilen çağrı merkezleri de bu nedenle daha kritik bir konuma geldi. Günümüzde markaların başarısı, müşteri memnuniyetini sürdürülebilir kılmalarına bağlı ve bu noktada da çağrı merkezleri artık çok daha güçlü bir rol üstleniyor. Markaların bu nedenle  insanı merkezlerine alan stratejiler belirlemeleri, önce çalışan memnuniyeti sonra müşteri memnuniyeti anlayışını sahiplenmeleri gerekiyor.

Zirvemizde bu yıl 3. kez düzenlediğimiz Altın Kulaklık Ödüllerimiz de sahiplerini buldu. Yönetim Kurulu olarak, yarışmamızın değerlendirme sürecinde, çalışanlarımızın bu kadar yaratıcı, başarılı  ve çevreye duyarlı olduklarını görmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz, seçim yaparken de çok zorlanıyoruz. Bu yılın kazananları;  ‘En Samimi Müşteri Deneyimi Hikâyesi’ kategorisinde Vestel Çağrı Merkezi’nden Merve Gezenoğlu, ‘Bu İşi Seviyorum, Çünkü’ kategorisinde Assistt Çağrı Merkezi’nden Elif Şahan ve ‘En Etkili Sosyal Sorumluluk Projesi’ kategorisinde ise DHL Express Çağrı Merkezi’nden Süleyman Mertcan Şemen oldu ve sahnede ödüllerini aldılar. Hepsini tekrardan tebrik ediyorum.

Bu yılki zirvemizde derneğimizin 10. Yaşını kutlamanın verdiği heyecanı ve coşkuyu yaşamak da ayrıca çok özeldi bizim için. Kasım 2008’de, 9 üye ile kurulan derneğimize emeği geçen tüm üyelerimize, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize tek tek teşekkür etmemiz lazım. 10 yıl önce, gönüllü olarak sektörü tek çatı altında toplamak, referans noktası ve bilgi merkezi olmak üzere çıktığımız bu yolda, her yıl biraz daha büyüyerek, etkinliğimizi arttırarak faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz kuşkusuz üyelerimizin değerli katkılarıyla oldu. Sektörümüzü ilgilendiren tüm konularda güç birliği oluşturduk, sektörün sözcüsü, temsilcisi olduk. Bu başarı hepimizin, bu gurur hepimizin…

Son olarak da her zaman olduğu gibi aramıza katılan VFS Global/Gateway ve Protel’e, aramıza hoşgeldiniz diyorum ve hepimize sağlıklı, başarılı bir yıl diliyorum.

Sevgilerimle.