ÇMD’nin geleneksel olarak düzenlediği “Üye Buluşması” bu yıl da oldukça keyifli geçti

Yaptığı çalışmalarla çağrı merkezi sektörünün gelişimine ve büyümesine önemli katkılar sağlayan Çağrı Merkezleri Derneği’nin üyesi olan 40 kurumun temsilcileri, 10 Eylül Salı akşamı A’jia Hotel’de düzenlenen özel davette buluştu. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bu özel geceye 100’e yakın davetli, etkileyici Boğaz manzarası ve özel lezzetler eşliğinde keyifli sohbetler gerçekleştirerek, günün yoğun temposunu geride bıraktı.

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, yaptığı açılış konuşmasında dernek olarak evsahipliğini yaptıkları ve Vodafone’un katkılarıyla gerçekleştirdikleri geceye katılan misafirlere “Hoşgeldiniz” dedi ve ÇMD’nin sektörün yaklaşık yüzde 85’ini temsil eder konuma geldiğini vurgulayarak, sektörün büyümesi ve gelişmesi için geçtiğimiz dönemde birçok önemli adım attıklarını söyledi. Tarakçı; “Dernek olarak, devlet nezdinde sektörümüzü temsil ediyor ve bu temsil gücümüzü her geçen gün aramıza katılan yeni üye kurumlarımızla artırmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm üyelerimize emekleri ve destekleri için teşekkür ederiz. Hep birlikte, çok yoğun ve önemli çalışmalar yürüterek birçok başarıya imza attık. İmza atmaya da devam edeceğiz.  Sektörümüzü etkileyen her konu derneğimizin de gündemine girmekte ve sizlerin destekleriyle bir çok proje ve çalışma gerçekleştirmekteyiz. Gelecek dönemlerde de Dernek olarak daha geniş bir kitleyi temsil ederek tüm paydaşlara katkı sağlayan çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.