Enerjisa’nın Çağrı Merkezinde Sunulan Hizmet Kalitesi, Çağrı Merkezleri Derneği Tarafından Verilen EN15838 Hizmet Sertifikası ile Tescillendi

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) tarafından verilen ve Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından hazırlanan “EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası” ile Enerjisa’nın çağrı merkezlerindeki hizmet kalitesi tescillendi. Pek çok iş sürecini kapsayan bir dizi zorlu denetimden başarıyla geçen Enerjisa, Avrupa Birliği standartlarında hizmet verdiğini belgelemiş oldu. Düzenlenen törenle EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası, ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı tarafından, Enerjisa Müşteri İlişkileri ve Satış Sonrası İşlemler Grup Müdürü Ali Özgür Karal’a takdim edildi.

‘’Doğru yönlendirildik, sertifikayı aldık’’

Sertifikanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Müşteri İlişkileri ve Satış Sonrası İşlemler Grup Müdürü Ali Özgür Karal; “Öncelikli amacımız; çağrı merkezimizde verdiğimiz hizmeti Avrupa Birliği Standartları’na göre hangi düzeyde verdiğimizi görmek,  gelişim alanlarımızı tespit etmekti. 2010 yılında faaliyete başlayan çağrı merkezimizde hâlihazırda Standardın gerektirdiği tüm yaklaşımlar genel anlamda uygulanıyor. Gerek teknolojik alt yapı, gerekse raporlama ve diğer yönetim metotları Standarda uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Belge için başvuru yaptıktan sonra gerçekleştirilen denetim sırasında bu standartlara uygun hareket ettiğimiz bu konuda uzman bir kuruluş tarafından da tescil edilmiş oldu. Bu bizim için son derece memnuniyet verici. Çağrı Merkezleri Derneği'nin sektördeki tecrübesi, desteği ve doğru yönlendirmesi sertifikasyon sürecini bizim için oldukça kolaylaştırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. ’’ şeklinde konuştu.

Çağrı merkezleri için özel hazırlanmış bir içeriğe sahip olan söz konusu Sertifika, sektörde sunulan hizmetlerde standart sağlarken, sertifikaya sahip olan firmaların da süreçlerinin etkinliğini artırmalarına ve rekabette önemli avantajlar elde etmelerine imkân tanıyor. Çalışan memnuniyeti konusunda da gereklilikler içeren bu Standart sayesinde, artan çalışan memnuniyetiyle birlikte iyileştirilen süreçlerle vatandaşların daha kaliteli, güvenli, pratik ve hızlı hizmete kavuşmaları sağlanıyor.

“Sektörün olmazsa olmaz sertifikalarından biri”

Şirketlerin bu gibi kalite sertifikaları almalarıyla sektördeki genel hizmet kalitesinin her geçen gün iyileştiğine dikkat çeken Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı ise, yönettikleri başarılı süreçle bu Sertifikayı almaya hak kazanan Enerjisa ekibini tebrik etti. “Hızlı bir gelişim gösteren sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için hizmet kalitelerinin belgelendirilmesi konusundaki çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Çağrı Merkezleri Derneği olarak Türkiye’yi temsilen Üyesi olduğumuz ECCCO da (European Confederation Of Contact Centre Organisations) bu belgeyi tüm Avrupa’da yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Benzer bir süreci, biz de Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu sertifikaya sahip kurumların sayısının hızla artacağını öngörüyor ve Çağrı Merkezleri Derneği olarak bu yöndeki çalışmalarımıza hızla devam etmeyi hedefliyoruz”

Çağrı Merkezleri Derneği Hakkında:

Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye’de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 54 kurumun üyeliğiyle sektörün yaklaşık yüzde 90’ınını temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Çağrı Merkezleri Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgiyi www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.

Enerjisa Hakkında:

Enerjisa Enerji A.Ş. olarak, elektrik dağıtımı ve satışından oluşan iki ana iş kolunu operasyonel mükemmellik odaklı yürütüyor; 14 ilde 10 milyon müşteriye ulaşarak yaklaşık 20 milyon kullanıcıya dağıtım hizmeti sağlıyor. Aynı zamanda insan, teknoloji ve çözüm odaklı elektrik dağıtım yatırımları ve operasyonları sayesinde sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlıyor. Faaliyetlerini sürdürürken sektördeki yeni fırsatları da değerlendirerek ortaklarına, müşterilerine, çalışanlarına, tedarikçilerine ve topluma değer yaratmayı amaçlıyor.

Enerjisa hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.enerjisa.com.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.