Derneğimize Katılan Yeni Üyeler!

TURKASSET VARLIK YÖNETİM A.Ş.

Türkiye’nin öncü Varlık Yönetim Şirketleri’nden (“VYŞ”) TURKASSET Varlık Yönetim A.Ş. ("TURKASSET"), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kararı ile 2013 tarihinde kurulmuş olup, %100 iştiraki olduğu, 2008 yılında kurulan, LBT Varlık Yönetim A.Ş. ile 26 Haziran 2014 tarihinde birleşmiştir. Kurumsal, Ticari, KOBİ, Tüketici Kredisi ve Kredi Kartı olmak üzere her türlü kredinin tahsil edildiği, alacakların satın alınıp yönetildiği, deneyimli bir şirket haline dönüşen TURKASSET, İç Hukuk Bürosu, Türkiye genelinde yedi büyük şehirde yer alan ofisleri ve 500’e yakın çalışanıyla, yaklaşık 1.000.000 müşterisine hizmet vermektedir. TURKASSET, hem uluslararası finansal piyasalardan, hem de Türkiye borçlanma araçları piyasasından fonlama sağlayabilmiştir:

• Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ("EBRD"), 2011 yılında şirketimize 100 milyon TL tutarında özkaynak ve kredi finansmanı sağlayarak azınlık ortak olmuştur.
• Şirketimiz, ihraç ettiği 300 milyon TL'dan fazla çeşitli vadelerdeki tahvillerle sabit getirili menkul kıymetler tarafında önemli bir yatırımcı bazına ulaşmıştır. • EBRD, Ekim 2013 tarihinde, şirketimiz tarafından gelecek yıllarda ihracı planlanan tahvillerden satın almak üzere toplam 120 milyon TL kaynak ayırdığını açıklamıştır.

TURKASSET,

• 2015 yıl sonu itibarıyla, 35 farklı finans kuruluşundan, anapara bakiyesi toplamı 7,6 milyar TL’nin üzerinde, yaklaşık 100 portföy satın almıştır.
 • Türkiye’deki 12 VYŞ arasında, anapara bakiyesi ile lider durumdadır.
 • Çalışanlarını geliştirmeye önem verir. “Ömür Boyu Gelişim” anlayışı doğrultusunda, çalışanları için, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile TURKASSET Akademi projesini hayata geçirmiştir.
• Great Place to Work tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2014” ve “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015” yarışmalarında, 50-500 çalışan kategorisinde Türkiye’nin En İyi İşvereni arasında yer almıştır ve ayrıca 2014 yılında “İş- Yaşam Dengesi Özel Ödülü” ne de layık görülmüştür.
 • Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarının sonucunda, “ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetim Sistemi Sertifikası”nı almaya hak kazanan tek VYŞ’dir.
• Faaliyetlerini, uluslararası düzenlemeler ve en iyi örnek uygulamalar çerçevesinde göstermeye önem vermektedir. Varlık Yönetim Şirketleri Derneği, CSA (Credit Services Association), DBA International (Debt Buyers Association International) ve FENCA (Federation of European National Collection Associations) üyesidir.
• Faaliyetlerinin, global ve yerel çevrenin, toplum ve ekonomi üzerinde negatif etkisi olmadığına emin olmak ve gelecek kuşaklara ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, yaşanabilir bir dünya bırakmak için, çevreye duyarlı olmanın ve çevre dostu politikaları uygulamanın önemine inanmaktadır.